Dr. Ing. Nicolae T. Mugea

SA UTILIZAM ENERGIILE REGENERABILE PENTRU O LUME MAI CURATA SI MAI BUNA !

image1 image2 image3 image4

Dr. Ing. Nicolae Mugea - Cercetator principal, gradul I

Societatea Comercială FINEX S.R.L Braşov

* CERCETARE  PROIECTERE IN DOMENIUL UTLIZARII ENERGIILOR REGENERABILE*


 S.C FINEX S.R.L cu sediul in Brasov, a fost infiintata in anul 1992 , de un grup de cercetatori si cadre didactice de la Universitatea Transilvania din Brasov, cu o bogata experienta in domeniul tractoarelor, automobilelor, masinilor agricole, si tehnologiilor de utilizare a energiilor regenerabile.

Activitatea S.C FINEX S.R.L  din Brasov, este coordonata de dr.ing Nicolae MUGEA  care detine o activitate de 35 de ani  in cercetare proiectare si executie in urmatoarele domenii:

. Automobile, tractoare si masini agricole
. Utilizarea energiei solare
. Utilizarea energiei eoliene
. Utilizarea biomasei

. Peste 100 de lucrari stiintifice in domeniul automobilelor, tractoarelor si masinilor agricole, publicate in tara si strainatate, din care 42 in domeniul energiilor regenerabile  
 . Turbine eoliene cu ax vertical destinate pomparii apei
. Turbine eoliene cu ax vertical destinate producerii si stocarii energiei electrice
. Turbine eoliene multipale cu ax orizontal destinate pomparii apei
. Instalatie de gazeificare a deseurilor lemnoase  si adaptarea unui motor la functionarea cu aceste gaze

 O inventie brevetata in USA si alte 3 in curs de brevetare, in domeniul utilizarii energiilor regenerabile .

- 1 curs universitar ca unic autor in cadrul Universitatii "Transilvania" din Brasov
- 1 curs universitar elaborat in colectiv, in cadrul Universitatii „Transilvania” din Brasov
- 1 manual universitar elaborat in colectiv, in cadrul Universitatii "Transilvania" din Brasov
 

Titluri stiintifice : Doctor in stiinte inginesti – Automobile si Tractoare, Cercetator Stiintific Gradul I   

Distinctii obtinute:


- Diploma jubiliara emisa in anul 2004, de Ministerul Educatiri si Cercetarii din Romania pentru „Contributii deosebite in dezvoltarea mecanizarii agriculturii”.


- Diploma de Excelenta obtinuta de catre firma FINEX , prin participarea cu un stand propriu la expozitia EXPO-2004, in cadrul sectorului Cercetarii Stiintifice, organizata la Bucuresti-Romania.


- Premiul I, pentru o lucrare de cercetare stiintifica finalizata în anul 2004 si finantata de Ministrul Educatiei si Cercetarii.

 Medalie de aur acordata la Targul International de Inventii si Idei Practice -INVEST-INVENT SIR 22

23-26 mai 2012, Bucuresti

DIPLOMA DE EXCELENTA acordata S.C FINEX S.R.L Brasov, pentru lucrarea TURBINA EOLIANA CU AX VERTICAL DE TIP "MARILYN"  prezentata in cadrul congresului "INVEST-INVENT SIR 22" Bucuresti 2012

DIPLOMA  DE  MERIT  PENTRU  INTREAGA  ACTIVITATE STIINTIFICA , acordata de  INTITUTUL  NATIONAL  DE CERCETARE -DEZVOLTARE  PENTRU  MASINI  SI  INSTALATII  DESTINATE  AGRICULTURII  SI  INDUSTRIEI  ALIMENTARE -INMA  Bucuresti .

Acordata cu ocazia a aniversarii a 85 ani de la infiintare . 17 August-2012 

 


ACTIVITATE STIINTIFICA:

 

 Director de proiecte de cercetare finantate de Ministerul Educatiri si Cercetarii din Romania in urmatoarele programe: ORIZONT 2000; RELANSIN 2000;AGRAL,INVENT

 In anul 2010, FINEX a fost selectata sa  reprezente  Romaniei intr-o delegatie stiintifica-economica cu rang diplomatic   UE-Corea de Sud-Japonia. Expozitia a fost organizata la Seul , iar standul realizat de FINEX cu turbine eoliene a fost vizitat de numerosi oameni de afaceri din domeniul energiilor regenerabile, care au apreciat modelul nou de turbina eoliana cu ax vertical de tip elicoidal. 
                      

 ASPECTE  DIN  ISTORICUL  ACTIVITATII   DE  CERCETARE  IN DOMENIUL  ENERGIILOR  REGENERABILE
m2 m1

Instalatie de gazeificare a deseurilor lemnoase proiectata si realizata in anul 1982

 

 

Scopul proiectului de cercetare a fost de a adapta un motor SR-211 ( tip CARPATI ) la functionarea cu gaz obtinut din gazeificarea deseurilor lemnoase rezultate din exploatarile forestiere, fabrici de mobila, gatere, etc
Instalatia a fost testata prima data in Romania , in cadul Laboratorului de motoare al Universitatii „Transilvania”  din Brasov cu rezultate deosebit de bune.  A fost necesara modificarea motorului prin marirea raportului de compresie si inlocuirea carburatorului cu un amestecator aer-gaz , de constructie originala.
In acest mod s-a dobandit o experienta deosebita privind proiectarea de functionarea instalatiilor de gazeificare, care a fost valorificata prin colaboarea cu unele firme din Germania si USA.

 

http://www.finex-energy.ro/Images/istoric-finex2.jpghttp://www.finex-energy.ro/Images/istoric-finex1.jpg

 

   Colector solar tip "pelicula de fluid" realizat                                     Colector solar tip "pelicula de fluid" realizat                                    
        si brevetat de autor in anul 1981                                                            in varianta noua in anul 1997. 
 

O  parte din gama de turbine Darrieus (cu puteri de 8-100 kW)   si Savonius  ( cu puteri de 1-10 kW) proiectate in perioada anilor  1980-1990 in cadrul Laboratorului de Cercetare a Utilizarii Energiei Vantului Brasov ( LCUEV )

Lista lucrarilor publicate in domeniul energiilor regenerabile :

Mugea N. Grup electrogen stabil pentru ferme agricole actionat cu gaz sa rac de generator obtinut prin gazeificarea produselor agricole. Buletin CONAT Brasov 19-20 Noiembrie 1982. Vol.IV.

• Tatomir E., Mugea N. Posibilitatile de utilizare a gazului de gazogen din lemn, in sectorul forestier. Comunicare la sesiunea stiintifica din 28-29 Octombrie.1983. Facultatea de Silvicultura si Exploatari forestiere.

• Cârdei P., Mugea N., Rus Fl., Muraru V. Structural analysis for PP-UTB - plough. În: Lucrarile Conferintei nationale de Autovehicule, tractoare si masini agricole, CONAT-ATMA, Brasov-1996, vol III.

Mugea N., Popescu S. Recherches concernant la realisation d'une lame reglable a chasser la neige, adapte au vehicle tout-terrain ARO-240 D. Buletin CONAT-1985, vol.II, pag. MA 159-164.

• Ghinea T., Popescu S., Dumitrescu C., Bratucu Gh., Mugea N. - Recherses concernant l'equipement de l'autoturisme tout-terrain ARO-240 D, pour le travail de fauchage. În beletin CONAT-985, vol.II, pag. MA 41-46.

Mugea N., Popescu S.- Contributions a la realisation d'un equipement a arracher les sarments de pommes de terre avant la recolte. În buletin CONAT-1988.

Mugea N., Cîrdei P. Analiza structurala a unei variante a plugului PP2-UTB, pe un model cu organe de lucru. Sesiune comunicari stiintifice ICSITMUA - Bucuresti -1997.

Mugea N., Cîrdei P. Analiza structurala a plugului PP2-UTB. Sesiune comunicari stiintifice. ICSITMUA - Bucuresti -1997.

Mugea N., Popescu S. Studii si cercetari privind utilizarea autoturismului ARO-240 D, la lucrari de cosit s i greblat. În: Lucrarile stiintifice ale Sesiunii INMA, sept.1997, vol 2, p.224-229.

• Popescu S., Mugea N., Popescu O. Consideratii privind realizarea vitezelor lente de deplasare la tractoare si automobile prin utilizarea transmisiilor hidrostatice suplimentare. În: Lucrarile Simpozionului National Probleme actuale de mecanica agricola - “Universitatea Tehnica” Timisoara, 1992, vol II, pag.107-112.

• Popescu S., Zaman M., Mugea N. Determinarea necesarului de putere a transmisiilor pentru actionarea masinilor agricole de recoltat si transportat. În: Lucrarile stiintifice ale Sesiunii INMA, sept.1997, vol2. p.244-249.

• Popescu O., Mugea N., Popescu.S. - Posibilitati de realizare a vitezelor lente de deplasare a tractoarelor prin folosirea unor transmisii hidraulice suplimentare.- În: A VII Conferinta Nationala de Automobile si Tractoare-Vol III. Pag.115-117.

• Popescu S., Dani P., Mugea N. Dispozitiv pentru masurarea jocurilor unghiulare din transmisiile mecanice ale tractoarelor si masinilor agricole. În Buletinul Simpozinului de Mecanica agricola, 17-18 Noiembrie 1988, Cluj-Napoca.

• Rus Fl., Popescu S., Mugea N.- Aspecte privind determinarea parametrilor functionali ai suprafetelor de lucru a trupitelor. În Buletin CONAT-1996.

• Miclausan A., Popescu S., Mugea N. – Particularitatile dinamicii sasiurilor autopropulsate în agregat cu masini agricole cuplate între punti. În Buletin CONAT-1996.

• Rus Fl., Tanase Fr., Mugea N.- Consiredatii privind realizarea unui echipament pentru distribuirea materialelor antiderapante pe drumuri publice. În Buletin CONAT-1996.

• Rus Fl., Mugea N. - Aspecte privind realizarea unei cositori cu cutite rotative - În Buletin CONAT-1996. vol.V.

Mugea N., Neheth T. Echipament pentru împrastierea îngrasamintelor chimice granulat cu uniformitate ridicata . În Buletinul Simpozionului de Mecanica agricola, 17-18 Noiembrie, 1988, Cluj-Napoca.

• Popescu S., Mugea N. Contributii privind studiul stabilitatii miscarii sistemelor tractor - masina agricola la deplasarea pe panta transversala. În Buletinul Simpozionului intenational “Sisteme de lucrari minime ale solului” 21-22 oct, 1999, Cluj-Napoca.

Mugea N. Determinarea experimentala a fortelor care apar în suprafata de contact roata-sol la deplasarea tractorului pe o panta transversala. În Buletinul Simpozionului intenational “Sisteme de lucrari minime ale solului” 21-22 oct, 1999 Cluj-Napoca.

Mugea N. Determinarea experimentala a coordonatei reale a petei de contact roata-sol la deplasarea tractorului sub actiunea fortelor laterale. În Buletinul Simpozionului intenational “Sisteme de lucrari minime ale solului” 21-22 oct, 1999 Cluj-Napoca.

• Popescu S., Mugea N. Study on the deviation of the trajectory of tractor-implement systems moving under the action of lateral forces. În buletin CONAT'99 the IX international conference “Transilvania” University of Brasov, Romania, 11-12 November 1999.

• Cârdei P., Mugea N. Analiza structurala prin metoda elementului finit a cadrului unui plug. Predat pentru publicare la “Universitatea de stiinte agricole si medicina veterinara” Cluj-Napoca. Inuarie 2000.

Mugea N., Popescu S. Contributii privind studiul stabilitatii miscarii sistemului tractor - cositoare plasata în spate lateral-stânga, la deplasarea pe panta transversala .  “Universitatea de stiinte agricole si medicina veterinara “ Cluj-Napoca. Ianuarie 2000.

Mugea N., Popescu S. Contributii privind studiul stabilitatii miscarii sistemului tractor - cositoare plasata în fata lateral-stânga, la deplasarea pe panta transversala.  “Universitatea de stiinte agricole si medicina veterinara “ Cluj-Napoca. Ianuarie 2000.

Mugea N. Stabilitatea miscarii sistemului tractor-cositoare plasata lateral între punti , la deplasarea pe panta transversala. Revista “MECANIZAREA AGRICULTURII” Nr.2. 2001 , editata de Agentia Nationala de Consultanta Agricola.

Mugea N. Studiul stabilitatii miscarii sistemelor tractor-masina agricola la deplasarea pe panta transversala . Predata pentru publicare la revista “MECANIZAREA AGRICULTURII editata de Agentia Nationala de Consultanta Agricola.

Mugea N. Studii cu privire la deformarea pneurilor rotilor directoare ale tractorului, sub actiunea fortelor exterioare si influenta acestora asupra traiectoriei de deplasare. Revista “MECANIZAREA AGRICULTURII editata de Agentia Nationala de Consultanta Agricola.

Mugea N., Serbu I., Negoescu D . Cercetari privind realizarea unei instalatii de irigare cu tambur si furtun ,prevazuta cu doua aspersoare, sau cu rampa, care sa permita utilizarea optima a acestora la presiunea scazuta a apei din sistemele de irigatii din România. Lucrare publicata la sesiunea de referate si comunicari stiintifice cu tema: “CERCETAREA-DEZVOLTAREA-INOVAREA SI TRANSFERUL TEHNOLOGIC în domeniul tehnologiilor de mecanizare si constructiei echipamentelor tehnice specifice agriculturii durabile si industriei alimentare –INMATEH 2001-I” din iunie 2001.

Mugea N., Smuda E. Turbina de vânt multipala , de mici dimensiuni, destinata pomparii apei în gospodarii sau ferme amplasate în zone izolate. Lucrare publicata la sesiunea de referate si comunicari stiintifice cu tema: “CERCETAREA-DEZVOLTAREA- INOVAREA SI TRANSFERUL TEHNOLOGIC în domeniul tehnologiilor de mecanizare si constructiei echipamentelor tehnice specifice agriculturii durabile si industriei alimentare –INMATEH 2001-I” din iunie 2001.

Mugea N., Smuda E. Microhidrocentrala, cu puterea instalata de 22 kW, destinata producerii de energie electrica, în zone izolate de Sistemul Energetic National. Lucrare publicata la sesiunea de referate si comunicari stiintifice cu tema: “CERCETAREA-DEZVOLTAREA-INOVAREA SI TRANSFERUL TEHNOLOGIC în domeniul tehnologiilor de mecanizare si constructiei echipamentelor tehnice specifice agriculturii durabile si industriei alimentare –INMATEH 2001-I” din iunie 2001.

Mugea N., Smuda E. Studii si cercetari privind realizarea de turbine rapide de vânt de puteri mici destinate producerii si stocarii energiei electrice. Lucare publicata la Sesiunea Stiintifica cu tema: „NOI DIRECTII DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII SI INDUSTRIEI ALIMENTARE ÎN ROMANIA” INMATEH 2002” Septembrie 2002.

Mugea N., Smuda E. Cercetari privind realizarea în zona Deltei Dunarii a unui minicomplex turistic, independent din punct de vedere energetic, prin utilizarea resurselor regenerabile. Lucare publicata la Sesiunea Stiintifica cu tema: „NOI DIRECTII DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII SI INDUSTRIEI ALIMENTARE ÎN ROMANIA” INMATEH 2002 ” Septembrie 2002.

• Lepadatescu B., Mugea N. Studies looking the multibladed wind turbines destinated to water pumping”.

Mugea N., Lepadatescu B. „Studies looking the mechanical devices to orientation on wind at the wind turbines of small power, which produce electric energy” Publicata la Metrology and metrology assurance 2003. 16-20 septembrie Sozopol, Bulgaria.

Mugea N., Neagu. A. „Tendinte noi privind realizarea panourilor solare plane”. Revista „MECANIZAREA AGRICULTURII” Nr.8. 2003.

Mugea N., Neagu A. Studii privind randamentul energetic al panourilor solare plane ” Revista „MECANIZAREA AGRICULTURII” Nr.9. 2003.

Mugea N. Contributii privind realizarea unor generatoare de gaz de gazogen, cu randamente energetice ridicate”. Simpozionul INMATEH 2003. 3 Octombrie 2003.

Mugea N., Lepadatescu B, Neagu A. „Studii privind realizarea unor turbine de vânt multipale cu performante ridicate, destinate pomparii apei”. Simpozionul INMATEH 2003. 3 Octombrie 2003.

Mugea N., Neagu A. „Utilizarea biomasei ca sursa de energie regenerabila în ferme mici si mijlocii”. Simpozionul INMATEH 2003. 3 Octombrie 2003.

Mugea N. „Realizarea unor generatoare de gaz de gazogen cu randamente energetice ridicate”. Revista Mecanizarii Agriculturii. Nr.1, 2004.

Mugea N., Lepadatescu B., Neagu A. Studii privind realizarea unor turbine de vânt multipale cu performante ridicate, destinate pomparii apei ”. Revista Mecanizarii Agriculturii. Nr.1, 2004.

• Popescu Simion (coordonator), Padureanu V., Nastasoiu S., Mugea N., Demetrescu I. Curs. Universitatea Transilvania Brasov "Tehnici moderne de utilizare a resurselor energetice regenerabile în agricultura" ISBN 9739474-53-5.

Mugea N. „Studii privind realizarea unor variante constructive de instalatii de irigat cu tambur si furtun, în cadrul S.C CERITEX S.A Brasov” Sesiunea stiintifica martie- 2004 INMA Bucuresti.

Mugea N. Contract de cercetare stiintifica cu tema: Studii privind realizarea unui colector solar plan cu performante ridicate. Ministerul Cercetarii 1994-1996.

Mugea N, Neagu A. „Studii privind realizarea unor turbine de vânt destinate pomparii apei” CONFERINTA NATIONALA DE SURSE NOI SI REGENERABILE DE ENERGIE” CNSNRE - 2004, 29-30 Septembrie 2004. Târgoviste.

• Neagu A., Mugea N. „Utilizarea colectoarelor solare plane la prepararea apei calde în obiective izolate” Sesiunea nationala de comunicari stiintifice 26-27 Noiembrie 2004. Academia Fortelor Aeriene „HENRI COANDA”.

Mugea N., Neagu A. „Contributii privind realizarea unei variante de turbina eoliana destinata pomparii apei si producerii de energie electrica pentru obiective izolate”. Sesiunea nationala de comunicari stiintifice 26-27 Noiembrie 2004. Academia Fortelor Aeriene „HENRI COANDA”.

Mugea N. „Studii privind realizarea unei noi variante de turbina de vânt destinata pomparii apei si producerii de energie electrica” Sesiune stiintifica HESPER 2004.

Mugea N. B.Lepadatescu. - Types of pumps for multiblade wind turbines. In:"Challenges in Higher Education and Research in the 21st Century", Sozopol, Bulgaria, 1-4 iunie 2005.

• B.Lepadatescu; Mugea N. - Contributions to Achievment a Wind Turbine to Water Pump. In : "Challenges in Higher Education and Research in the 21st Century", Sozopol, Bulgaria, 1-4 Iunie 2005

Mugea N. Contributii privind realizarea unei variante performante de turbina eoliana cu ax vertical destinata complexelor groturistice. Sesiune stiintifica „Universitatea Transilvania” Brasov. Iunie-2005

Mugea N. Aspecte economice privind utilizarea energiilor regenerabile în complexele agroturistice din Romania. Mecanizarea Agriculturii. 2005

Mugea N. "Studii privind realizarea unor instalatii performante de gazeificare a biomasei". A X-a Sesiune de cominicari stiintifice cu participare internationala. ACADEMIA FORTELOR TERSTRE- „NICOLAE BALCESCU” SIBIU- 24-26 noiembrie 2005.Romania. Mecanizarea Agriculturii. 2005

Mugea N. " Economical aspects regarding gasification of biomass” Tom II. Sesiune stiintifica 4-6 noiembrie 2005. Bulgaria - Sofia

Mugea N. "Aspecte economice privind gazificarea biomasei". Revista Mecanizarea Agriculturii. Nr.1-2. 2006

Mugea N. B. Lepedatescu - „Studies regarding cogeneration systems of biomass” Buletinul Institutului Politehnic Iasi. Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi. Tomul LII. Fasc 5E, 2006. Sectia: CONSTRUCTII DE MASINI

Mugea N. B. Lepedatescu - „Some aspects regarding the use of solar photovoltaics” Buletinul Institutului Politehnic Iasi. Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi. Tomul LII. Fasc 5E, 2006. Sectia: CONSTRUCTII DE MASINI

Mugea N.- „Utilizarea biomasei din agricultura prin gazeificare cu sopul producerii de energie electrice si termica pentru comunitati locale”. Sesiune stiintifica organizata in data de 7 sept. 2006, la ICECHIM Bucuresti.

Mugea N.- „Microferma zootehnica ecologica independenta energetic prin utilizarea biogazului”. Sesiune stiintifica organizata in perioada de 27-28 sept.2006, la ICECHIM Bucuresti si CHIMINFORM DATA S.A Bucuresti.

• B. Lepadatescu, Mugea N.- „Studies regarding the use wind turbines to pump water”. 6th International Conference „Research and Development in Mechanical Industry” RaDMI 2006. 13-17 , September 2006, Budva, Montenegro.

Mugea N., B. Lepadatescu - „Studies regarding gasification of biowastes from the farming”. 6th International Conference „Research and Development in Mechanical Industry” RaDMI 2006. 13-17 , September 2006, Budva, Montenegro.

Mugea N. - „Microferma zootehnica ecologica independenta energetic prin utilizarea energiilor regenerabile ”. Seminar organizat in perioada 12-13 octombrie la Sinaia de catre Universitatea Politehnica Bucuresti, ENERO si OVM-ICCPET.

Mugea N., B. Lepadatescu - „Increasing energetic eficinciency of touristic buildings by mounting solar collectors for preparing warm water” Sofia 2-4 Noiembrie 2006 -Machine & machine elements

Mugea N., B. Lepadatescu - „Ecological microfarm independent energetic by using renewable energies” - Sofia 2-4 Noiembrie 2006-Machine & machine elements

Mugea N. - „Utilizarea energiilor regenerabile in pensiunile agroturistice" Revista BIODIESEL-MAGAZIN Nr.6 2008.
N. Mugea, B. Lepadatescu, C., Buzatu, C.T. Mugea, I. Enescu. – Studies on the Design of a Wind Turbine with Vertical Axis and with a Helical Rotor Shape. In: Proceedings of the 2nd International Conference on ENVIRONMENTAL and GEOLOGICAL SCIENCE and ENGINEERING (EG’09),  Transilvania University of Brasov,  Romania, 24-26 September 2009, pag.198-192. ISSN: 1790-2769.

N. Mugea, B. Lepadatescu, D. Rosca, I. Enescu, - The use of renewable energy in agro pensions. In: Proceedings of the VII International Conference on Challenges in Higher Education & Research in the 21st CENTURY, vol.7, June 2-5 2009, Sozopol, Bulgaria , Publishing House Heron Press, Sofia, pag. 167-169, ISBN 978 -954-580-268-3.

Mugea.N, B. Lepadatescu, C., Buzatu, C.T. Mugea, I. Enescu. – Studies on the Design of a Wind Turbine with Vertical Axis and with a Helical Rotor Shape. In: Proceedings of the 2ndInternational Conference on ENVIRONMENTAL and GEOLOGICAL SCIENCE and ENGINEERING (EG’09),  Transilvania University of Brasov,  Romania, 24-26 September 2009, pag.198-192. ISSN: 1790-2769.

Lepadatescu B., N.Mugea., Popa L., Enescu I. – Tests regarding optimization of Savonius wind turbina used for water pumping. In: 8th International Conference “Challenges in Higher Education and Research in the 21-st Century” CHR21’10, 2-5 June 2010, Sozopol, Bulgaria.

N. Mugea . Turbina eoliana cu ax vertical de tipul „MARILYN” Al IV-lea Congres National al Cercetatorilor si Inventataorilor din Romania . 23-26 mai 2012 Bucuresti.

 

 

Vizitatori din 1 August 2005
127674

Vizitatori online

Avem un vizitator și nici un membru online

optinvest ©2005-2018 FINEX SRL. Toate depturile rezervate. | www.finex-energy.ro | finex@finex-solar.ro